Lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang, omgaan met het naderende einde en afscheid moeten nemen van het leven en de mensen van wie u houdt, is een harde realiteit. Wij doen alles wat we kunnen om uw klachten te verlichten. Uw leed te verzachten. U prettige momenten te bezorgen. En u voor te bereiden op wat voor u ligt. Zo proberen wij de laatste levensfase voor u en uw naasten zo aangenaam mogelijk te maken.
Over ons
Hoogwaardige hospicezorg
in Rosmalen
Hier spannen wij ons voor in
Levenskwaliteit in de laatste levensfase
We bieden een huiselijk, gastvrij verblijf en professionele, palliatieve 24 uurszorg aan ongeneeslijk zieke mensen met een levensverwachting korter dan 3 maanden. Mensen die in hun laatste levensfase niet meer thuis, in een ziekenhuis of andere zorginstelling verzorgd kunnen of willen worden. We spannen ons elke dag in om hun goede levenskwaliteit tot het laatst toe te behouden. En streven ernaar dat zij uiteindelijk zo rustig mogelijk kunnen sterven. Welke (complexe) aandoening onze gasten ook hebben, en wat hun leeftijd, levensstijl, geloof of culturele afkomst ook is, de deur van ons hospice staat voor iedereen open.
De 3 belangrijkste waarden: gastvrij, persoonlijk en deskundig
Gastvrij
Zorg, sfeer, locatie, processen, medewerkers en vrijwilligers: alles en iedereen is erop gericht u zich welkom te laten voelen in ons hospice, te proberen aan uw verwachtingen te voldoen en u hopelijk fijne momenten te bezorgen. Het mooiste compliment is wanneer gasten zeggen: “Het voelt hier als thuiskomen.”
Persoonlijk
Een patiënt wordt te vaak gezien als ‘ziektegeval’. Wij zien u als persoon. We kijken naar uw wensen en behoeften, uw veerkracht, uw mogelijkheden en wat ú belangrijk vindt. We behandelen u, zoals u behandeld wilt worden. Houdt u graag zelf de regie over uw leven? Dan ondersteunen wij u. Wilt of kunt u dit niet? Dan nemen wij de zorg van u over.
Deskundig
Met ons 20-koppige team en onze 60 vrijwilligers verlenen we hoogwaardige palliatieve 24 uurszorg: lichamelijk, psychisch, spiritueel en sociaal. De verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorger, specialisten ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg zijn experts in complexe aandoeningen en behandelingen.
"Dankzij de goede zorg, de liefde en de humor ben ik in de laatste fase van mijn leven een gelukkig mens, waarvoor ik alleen maar dankbaar kan zijn."
Jannie van der Sanden
We doen het niet alleen...
Betere zorg door bundeling van krachten
Wij geloven in de kracht van samenwerking. Binnen het hospice en binnen de regio. Artsen, verpleegkundig specialist, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers en vrijwilligers; we zijn en kunnen niets zonder elkaar, maar samen verzetten we bergen.
Daarbij werken we intensief samen met regionale zorgpartners, zoals onze buren: zorginstelling Mariaoord, onderdeel van Stichting Vivent. Hier kopen we o.a. fysiotherapie, ergotherapie en administratieve diensten in. Margot Verkuylen is lid van het transmuraal Palliatief Advies Team (PAT). Tevens maken we onderdeel uit van een Patz-groep in de regio. Ook kunnen onze behandelaren extramurale behandeling bieden in de eerste lijn. Huisartsen kunnen een consult of medebehandeling vragen bij complexe situaties. Samen met Hospice Acacia voorzien we in stageplaatsen van arts-assistenten in opleiding. Tot slot maken we deel uit van het Netwerk Palliatieve Zorg en zijn we lid van de Associatie Hospicezorg Nederland.
Directie- en bestuursleden
Directie Hospice De Duinsche Hoeve
- Algemeen directeur:
- Medisch directeur:
Mevrouw Drs. Yvette Bloemen
Mevrouw Drs. Margot Verkuylen
Bestuur Stichting Hospice ’s-Hertogenbosch e.o.
- Voorzitter:
- Secretaris:
- Penningmeester:
- Bestuurslid:
- Bestuurslid:
Mevrouw Mr. Caroline van Olden – Smit
Mevrouw Mr. Hannelot van Berckel-Dekker
De heer Drs. Frans Mannaerts
De heer Drs. Sander Floor
Mevrouw Irma Hermelink
De stichting exploiteert het hospice. De bestuursleden zijn deskundigen in de zorg, financiën, organisatie en exploitatie van zorgvoorzieningen.
Cijfers over 2023
Aantal medewerkers:
Aantal vrijwilligers:
Aantal gastenkamers:
Bedbezetting:
Aantal gasten in zorg:
Leeftijdsprofiel gasten:
Gemiddelde leeftijd:
Gemiddelde verblijfsduur:
20
58
9
95.53%
76
35-95 jaar
72.13 jaar
34.3 dagen
Oorsprong van de naam
Op de plek van dit hospice stond eeuwenlang boerderij De Duinse Hoeve (met een s). Een kilometer verderop lag boerderij De Duinsche Hoeve (met sch). Dit veroorzaakte destijds heel wat gedoe tussen de 2 boeren. Dat ons hospice De Duinsche Hoeve heet is logisch, gezien de geschiedenis, én vreemd, want geschreven met sch. De historische naamsverwarring is aan de bedenker van onze naam voorbijgegaan. Bijzonder detail: Onder de grote eikenboom vóór het hospice is de as van de boerenfamilie die destijds op de hoeve woonde, uitgestrooid. Koning Willem-Alexander opende Hospice De Duinsche Hoeve op 29 oktober 2010.
Het verblijf
Ons hospice, de huiselijkste plek op thuis na. Lees wat u van uw verblijf en van onze locatie kunt verwachten.
De zorg
U bent bij ons 24 uur per dag in goede handen. Lees met welke zorg wij u in uw laatste levensfase omringen.
Ervaringen
Benieuwd naar de ervaringen van onze gasten en hun nabestaanden? Wij delen hun reacties met toestemming.