Hospice De Duinsche Hoeve | header word vrijwilliger

In hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen werken 20 professionele zorgmedewerkers en 60 vrijwilligers. Dit laat zien hoe onmisbaar de vrijwilligers voor het reilen en zeilen van ons hospice zijn. De meesten zijn al sinds de oprichting in 2010 bij ons. Het is hier dan ook fijn werken. En werk is er volop. Wilt u, naast uw gezin en werk, iets voor anderen betekenen? Help het verblijf van onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken…

Werken als vrijwilliger?

Help onze gasten aan een mooi verblijf

Hospice De Duinsche Hoeve | positieve persoonlijke zorg

Groot, hecht vrijwilligersteam

Divers in leeftijd, achtergrond en drijfveer

Ruim 70% van de vrijwilligers van het eerste uur is nog steeds bij ons. Zij vormen samen met onze professionele zorgmedewerkers een hecht en energiek team. Er is een open sfeer met ruimte voor vragen, leren, ontdekken én humor. Ons kleurrijke team bestaat uit mannen en vrouwen van 25 tot 78 jaar, met verschillende achtergronden (van medicus tot ICT’er) en drijfveren. Elke dag van de week zijn er van 08.00 tot 20.00 uur vrijwilligers in huis: 5 vrijwilligers per dag met elk een 4 uursdienst.

Ervaring in de zorg niet nodig

Maar wel een goede motivatie en teamklik

Onze vrijwilligers hebben met elkaar gemeen, dat ze hartelijk naar onze  gasten toe zijn. Dat zij ze aandacht geven, respectvol behandelen en op gepaste afstand blijven. Om vrijwilligerswerk bij ons te doen, heeft u geen ervaring in de zorg nodig. Vooral uw motivatie, levensinstelling en werkmentaliteit tellen voor ons.

U bent de ideale vrijwilliger wanneer u:

  • echt geïnteresseerd bent in mensen;
  • praktisch en positief ingesteld bent;
  • met beide benen op de grond staat;
  • graag samenwerkt en collegiaal bent;
  • in een van de bestaande teams past;
  • minimaal 4 uur per week kunt werken;
  • van een grap en grol op z’n tijd houdt.

Welke type vrijwilliger bent u?

Klus-, kook-, gast-, tuin-, zorg- of activiteitenvrijwilliger

U draagt uw steentje bij op een manier die bij uw interesses, ervaring en agenda past. Zo helpt u als kookvrijwilliger weekmenu’s op te stellen en warme maaltijden te bereiden. Bent u handig? Pak een technische, elektrische, schilder- of timmerklus in of om het hospice aan. Toch meer een buitenmens met groene vingers? Sluit u aan bij onze tuinvrijwilligers; zij onderhouden elke woensdag de gras- en bloemrijke tuin. Of helpt u liever de verpleegkundigen/verzorgenden met zorgtaken en licht huishoudelijk werk? Heeft u andere talenten, dan horen we dat graag.

Voordat u aan de slag gaat…

Werken als vrijwilliger in ons hospice is een verrijkende, bijzondere ervaring. Het is soms ook intensief, aangrijpend en emotioneel. Om u goed op uw taak voor te bereiden, volgt - voordat u start - een introductie:

  • U maakt persoonlijk kennis met onze vrijwilligerscoördinator.
  • U neemt deel aan een (gezamenlijke) introductieochtend.
  • U gaat gedurende 3 verschillende diensten op snuffelstage.
  • U krijgt een korte instructie ‘aan het bed’ .

Daarna gaat u aan de slag. Na 3 maanden bespreken we onze ervaringen en beslissen we beiden of we de samenwerking willen voortzetten.

Begeleiding van vrijwilligers

Tijd, aandacht, aansturing en training

Door te blijven investeren in vrijwilligers houden we het verloop laag en de continuïteit hoog. We creëren een omgeving, waarbinnen u uw werk goed kunt doen. Naast tijd, aandacht en de dagelijkse aansturing, organiseren we o.a. intervisie, scholing en trainingen. We organiseren 2x per jaar een groot werkoverleg en een lezing over een relevant thema.

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Of wilt u zich aanmelden?

U kunt ons een e-mail sturen ter attentie van Petra Kapteijns.

Hospice De Duinsche Hoeve - kapster
Naamloos (2)

Wilma aan den Toorn | Vrijwilliger:

"In het hospice gaat het om hier en nu. Wat is er nu te doen en wat is nu belangrijk in het leven van de gasten. Voor mij, als vrijwilliger, een hele fijne manier van werken met een gevarieerd takenpakket. Mooie gesprekken, grappen maken (ja, samen lachen hoort er ook bij!), soep maken, vele malen de vaatwasser in/uitruimen en de deur openen om bezoekers te verwelkomen. Heel bijzonder om dan een gast te horen zeggen dat hij blij is in ons hospice te zijn. Niet thuis maar wel een thuisgevoel."